یکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۳
۰ نفر

روزگاری مسافرخانه‌داری یکی از شغل‌های مهم و فراگیر در محله راه‌آهن بود و کم و بیش هنوز هم همین طور است.

راه آهن

همشهری آنلاین - ثریا روزبهانی: شب و روز نداشته و ندارد؛ هر ساعتی از شبانه روز که گذرتان به اینجا بیفتد، مسافران چمدان به دست را خواهید دید که برای استراحت به دنبال جای خواب هستند.

خواندنی‌های بیشتر را اینجا دنبال کنید

مسافران مهتاب فقط اینجا بیتوته می‌کنند

نزدیکترین راه که آنها را به خواسته‌شان می‌رساند، همان حوالی راه‌آهن و مسافرخانه‌های اطرافش است که هنوز هم بعد از گذشت حدود یک قرن از زمانی که پای راه‌آهن به این محله باز شد، این حرفه و مسافرخانه‌ها پابرجاست و تعدادشان یکی دو تا نیست.

علی اصغر فراهانی، از ساکنان قدیمی محله راه‌آهن، درباره شغل مسافرخانه‌داری و داستان این اتاق‌های اجاره‌ای می‌گوید: «زمین و مسافرخانه‌های اطراف راه‌آهن برای شخصی به نام «اژدر آقا» آذری‌زبان و از اهالی زنجان بود. به خاطر سن زیاد و توان کم کار کردن و نبود مسافر، آن زمان این مسافرخانه‌ها را ۱۰تا ۱۵هزار تومان فروخت. امروز مسافران برای یک شب اقامت در این مسافرخانه‌ها باید چندین برابر این مبلغ را بپردازند. خودش هم فکرش را نمی‌کرد که چرخ روزگار این‌چنین بچرخد. امروز اگر دورتادور میدان راه‌آهن و خیابان‌های اطرافش را ببینید، پر از مهمان‌پذیرهای قدیمی است که مشتری‌های خاص خودشان را دارند.

خیلی از این مسافرخانه‌های قدیمی لوکیشن فیلم‌های سینمایی و سریال‌های تلویزیونی بودند؛ مثل فیلم «مدینه» سیروس مقدم یا «مسافران مهتاب» مهدی فخیم‌زاده با نقش نمکی‌اش. هر کدام از این فیلم‌ها در یکی از این مهمان‌پذیرها فیلمبرداری شده است.

مسافران مهتاب فقط اینجا بیتوته می‌کنند

به خاطر همین خیلی از مالکان علاقه‌ای ندارند معماری داخل مهمان‌پذیر خود را به بهانه نوسازی به هم بزنند؛ چراکه معتقدند در صورت تغییر، دیگر مهان‌پذیرشان باب دل کارگردان‌ها نخواهد بود. البته برخی دیگر از مالکان هم از آن سوی بام افتادند و صاحبان این مسافرخانه‌ها به دنبال آن هستند که به جای این مهمان‌پذیرها، آپارتمان بسازند و سود بیشتری عایدشان شود.»

برخی از این مسافرخانه‌ها برای مسافرانشان امکانات تقریبا مناسبی دارند، ولی تعداد زیادی از آنها هنوز به همان شکل و شمایل گذشته باقی مانده‌اند، به این معنی که پول اجاره اتاق به نرخ روز است و امکاناتش همان امکانات دهه۵۰-۶۰.

کد خبر 896333

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha